LASERONTHARING: ONZE BEHANDELING

HOE WERKT HET? DE BEHANDELING MET LIGHTSHEER

Het laserontharingsapparaat Lightsheer diode maakt gebruik van een hoog gepulseerd laserlicht. De energie van deze laserpuls 810 nm wordt omgezet in warmte en vernietigt de behandelde haarzakjes. De haarwortel wordt dus vernietigd en verbrand. De Lightseer ET handstuk is uitgerust met ChillTip technologie. Deze kop koelt de huid gedurende de behandeling tot 5°. Zo blijft de huid rondom het haartje goed beschermd en ervaart u een comfortable laserbehandeling.VVS laserontharing werkt met LightSheer DESIRE Light met ET handstuk.

WIE KOMT IN AANMERKING VOOR LASERONTHARING?

Alle vrouwen en mannen die af willen van ongewenste haartjes kunnen geholpen worden.

Voor elk huidtype. Mensen met een licht huidtype en donkere haren zijn het meest effectief te behandelen.

Witte, grijze, blonde en rode haren alsook donshaartjes zijn moeilijker te behandelen omdat zij weinig of geen pigment bevatten.

ZIJN DE RESULTATEN DEFINITIEF?

Ja, u mag een permanente vermindering van de beharing van 80% tot 90% verwachten.
Het aantal behandelingen dat nodig is om tot dit resultaat te komen, is afhankelijk van tal van factoren: het lichaamsgebied: de haargroei, huidtype, haarkleur en zone.

Ook hormonale veranderingen in het lichaam hebben hierop hun invloed, zo kunnen donshaartjes veranderen in dikke haren. Dit is een proces waaraan laserbehandelingen niets kan doen. Verkeert u in een hormonale onstabiele fase, dan heeft u waarschijnlijk meerdere behandelingen nodig. Raadpleeg hiervoor uw arts. Hormonale evoluties kunnen na jaren nieuwe haartjes te voorschijn laten komen. Een onderhoudsbeurt of nabehandeling is in dit geval aangeraden.

HOEVEEL BEHANDELINGEN ZIJN ER NODIG?

Gemiddeld dient men rekening te houden met 6 tot 9 behandelingen voor dames, 8 tot 12 behandelingen voor heren. Het exacte aantal is afhankelijk van type huid, haar en zone.. De eerste behandelingen gebeuren om de 6 weken, verdere behandelingen met een pauze van 8 tot 12 weken tussen. Benen, rug, borst en buik worden met een pauze van telkens 10 tot 12 weken gedaan. Na deze behandeling bent u 80 tot 90 % haarvrij en hoeft u nooit meer te waxen of te scheren

IS DIODELASER VEILIG?

Ja! Klinische studies tonen aan dat de diodelaser als enige ontharingslaser van de FDA (Food and Drug Administration) de term definitieve haarverwijdering mag dragen. De Lightseeheer ET is voorzien van alle wettelijke certificaten.

In België werken nog veel instituten met een breed lichtspectrum zoals IPL en VPL. Een lichtspectrum waarvan een groot percentage nutteloos en schadelijk is. De energiewaarden liggen veel hoger dan die van de Lightsheer diodelaser. De lightsheer diodelaser verwijdert haartjes die een IPL of VPL niet aankan.

WAAR HOU IK REKENING MEE ALS IK DE BEHANDELING START?

 • 4 weken voor de eerste behandeling niet meer waxen of epileren.
 • Scheer 1 tot 2 dagen voor de behandeling de haartjes nog een laatste keer weg. Tijdens de behandeling mag je niet epileren of harsen. Enkel scheren is toegestaan.
 • Gedurende 4 weken voor en na de behandeling zich niet blootstellen aan de zon of zonnebank.
 • Bruinversnellers of bruinen zonder zon dient 2 weken voor de laserbehandeling gestopt te worden.
 • Bij afspraak de huid vrijhouden van maquillage, deo of oliën.
 • Bij gebruik van bepaalde medicatie kan reactie ontstaan meld dit voor de behandeling.
 • Tijdens de zwangerschap worden er geen behandelingen uitgevoerd.

IS LASERONTHARING PIJNLIJK?

Een lasersessie wordt door de meeste mensen licht prikkelend ervaren. Dit kan verschillen van persoon tot persoon en is afhankelijk van de behandelde zone.

WAT GEBEURT ER NA DE BEHANDELING?

 • Onmiddellijk na de behandeling kan de huid aanvoelen als zonnebrand. Het is ook mogelijk dat de huid er plaatselijk rood uitziet, wat volledig normaal is. Deze symptomen verdwijnen na enige tijd vanzelf.
 • !!!! Vermijd krabben en blootstelling aan de zon! Gedurende de eerste 3 weken na de behandeling is een strandvakantie in de zon en/of het gebruik van een zonnebank af te raden!!!! Dit om witte en/of bruine vlekken te voorkomen.
 • Laat de huid na de behandeling rusten en verzorg goed met de nodige coolinggel (aloe vera, Flamigel, bepamtenol,cicaplast, cicalfate) of zonnebrandcréme. U mag het gebied met een zachte reiniging wassen maar in geen geval scrubben.
 • Tussen de behandelingen NIET harsen of met pincet uittrekken! Enkel scheren is toegestaan.
 • De eerste week na de behandeling lijkt het alsof de haartjes opnieuw groeien. Dit zijn echter enkel haartjes die het haarzakje afstoot.
 • Sauna, een heet bad of douche zijn niet toegestaan zolang de roodheid zichtbaar is! Hou hier de eerste 48 uur rekening mee.
 • Er kan een allergische reactie optreden: een jeukend gevoel met daarbij rode bultjes, die 1-7 dagen kunnen aanhouden. Dit komt zelden voor! Bij deze reactie mag Diphamine® zalf aanbrengen. Bij optredende jeuk kan u Ceterizine innemen.
 • In uitzonderlijke gevallen kan lasertherapie niet goed aanslaan, waarbij de oorzaak onbekend is!

GRATIS INTAKE GESPREK!

Tijdens de intake worden alle aspecten van de behandeling overlopen en kijken wij of jij in aanmerking komt voor laserontharing.

BOEK JE INTAKE GESPREK

MAAK EEN AFSPRAAK

Je kan een afspraak inboeken bij VVS Laserontharing op heel wat locaties. Wij werken hiervoor samen met lokale schoonheidssalons, waar wij zelf langskomen op bepaalde data en tijdstippen. Een afspraak boeken doe je op de pagina van een instituut.

Maak een afspraak