LASERONTHARING TIPS

Begin in het juiste seizoen

Laserontharen is niet voor alle seizoenen. Voor en na de behandeling mag je je huid voor 4 weken niet langdurig blootstellen aan de zon of zonnebank. De zon gebruinde huid vergroot het risico op verbranding tijdens een behandeling. Laserontharen in rokjes- en strandseizoen is dus niet verstandig. Oktober en november zijn de beste maanden om te starten tenzij je in de winter een zonnige escape hebt gepland!

Ga naar een expert –> VVS

Tegenwoordig kun je al op elke hoek van de straat een IPL/laser ontharingsbehandeling krijgen. Maar lang niet overal is de kwaliteit van de gebruikte apparatuur even goed en dat geldt evenmin voor de expertise van de behandelaar. Zorg dat je altijd wordt behandeld door een vakkundige schoonheidsspecialist of verpleegster. Meer dan 13 jaar ervaring! 

Zie laserontharing als een investering in jezelf!

 We kunnen niet ontkennen dat zo’n lasersessies een zekere investering vereisen. Maar op lange termijn komt het wel heel voordelig uit. We hoeven immers geen geld meer uit te geven aan materiaal om thuis te ontharen of aan afspraakjes bij de schoonheidsspecialiste.

 

Heb geduld!

Onthoud dat je gemiddeld 6 tot 9 behandelingen nodig hebt met rustfases van 6 tot 10 weken voor een goed resultaat. Haargroei is een cyclisch proces. Alleen in de groeifase bevatten de haarzakjes haar en dus pigment dat reageert op de laser en die groeifase loopt niet voor alle haartjes synchroon. Daarom zijn er meerdere behandelingen nodig totdat alle haarzakjes door de groeifase zijn gegaan.

Het is niet voor iedereen

Heel blond, grijs en rood haar zijn helaas nog slecht te behandelen. Het haar moet altijd donkerder zijn dan de huid. Enkel haar dat voldoende pigment heeft wordt behandeld.

Start tijdig met laserontharing, voor het te laat is!

Voltooi de behandelingen

Na 1 behandeling zie je al resultaat. Maar het duurt meestal een paar maanden om het effectieve resultaat te zien. Dus geef niet op na een paar behandelingen, maar zorg ervoor dat u de reeks behandelingen ondergaat om het te laten slagen!

Scheer de haartjes af voor de behandeling

 Op de avond voor de behandeling vragen wij om het te behandelen gebied zo glad mogelijk te scheren. Hierdoor gaat de warmte van de laser direct naar de haarwortels wat de behandeling effectiever maakt en minder pijnlijk.

Draag geen strakke of schurende kleding

Strakke of schurende kleding kan tegen die gevoelige, behandelde plek aan zitten. Je hebt waarschijnlijk al snel door dat dat niet lekker aan voelt. Door je huid meer ‘lucht’ en ruimte te geven heeft het ook meer rust om goed te genezen van de behandeling.

Verzorgende crème smeren na laserontharing

Door een verzorgende crème te smeren na een laserontharing of laserbehandeling, kunnen klachten van jeuk, roodheid en zwelling afnemen. Een koelpack kan enorm helpen bij roodheid, citrizine bij jeuk of een verkoelende gel bij roodheid zoals flamigel, cicaplast, repaircreme.

Bescherm je huid tegen de zon!

Gebruik factor 30 of 50 tijdens de laserbehandelingen. Het advies is om 4 weken voor u laserbehandeling uit de zon te blijven. Bespreek altijd met ons de tijden ivm blootstelling aan de zon.

Vermijd sauna

Sauna, een heet bad of douche zijn niet toegestaan zolang de roodheid zichtbaar is.